Плевенски полицаи използваха сила, за да спрат наркодилър

Откриха амфетамини и марихуана, младежът направил опит да осуети проверката

В 05.15 часа на 18 юли 2015 година в 01 РУ-Плевен е постъпила информация от дежурен служител на охранителна фирма, че при отреагиране на сигнал за нарушение по "СОТ" в техен охраняем обект - павилион "Нон-стоп" в Плевен на улица „Тодор Каблешков", при опит да задържат нарушителя, същия е избягал от мястото, като там са останали негови лични вещи - мобилен „Нокиа“ с две сим карти, маратонка, мъжка тениска и кожена табакера, в която е открито полиетиленово топче с неправилна форма, съдържащо суха зелена тревиста маса. Незабавно е започнало разследване.

След проведени оперативни действия служители на "Криминална полиция" при 01 РУ МВР-Плевен установяват, че собственик на мобилния апарат е 18-годишен, адресно регистриран в град София. На 22 юли 2015 година, около 15.30 часа във връзка с провеждане на конкретни издирвателни мероприятия по локализация и задържане в района на ВМУ-Плевен извършителят е установен и е направил опит да осуети проверката на полицейските служители. Това е наложило използване на физическа сила и помощни средства. Младежът е доведен за снемане на обяснения в полицията.

За времето от 18.45 до 21.20 часа при условията на неотложност, по реда на чл. 212 ал.2 от НПК е извършено претърсване и изземване в частен дом на адрес в град Плевен на улица "Акад. Йордан Трифонов", с ползвател 63-годишна жена – роднина на 18-годишния. В спалня на къщата, са открити и иззети 23 таблетки, сини на цвят с надпис "Щампа-15", 15 полиетиленови топчета - бели на цвят с неправилна форма, с различни размери от 1 до 4 см. съдържащи суха зелена тревиста маса, едно полиетиленово топче с неправилна форма, около 1.5 см., съдържащо семена за посев и едно полиетиленово пликче от носни кърпи с надпис "Clever" пълно с късове суха зеленокафява тревиста маса.

По отношение на откритите вещества задържаният е дал обяснение, че са амфетамини и марихуана. Наркотикът е иззет за лабораторна обработка. По случая е уведомен районен прокурор.