Обновеният плевенски зоопарк отвори врати (Снимки)

Животът

24-07-2015, 16:02

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плевенските мечоци се завърнаха в ремонтирания си дом

Проф. Димитър Стойков и неговият екип посетиха зоокъта в първия ден от отварянето му след ремонт

Кметът проф. Димитър Стойков и неговият екип посетиха плевенския зоопарк в първия ден от отварянето му след ремонт. Те разгледаха изцяло обновената клетка на мечките Миладин и Виктория, които със съдействието на фондация „Четири лапи” се завърнаха от Добричкия зоопарк, където живееха по време на ремонтните дейности. Четириногите бяха още сънливи след поставените упойки за пътуването, което обаче не им попречи да се наслаждават на облагородената обстановка и да побързат да се потопят в изкуственото езерце.

Ремонтът на клетката се осъществи по проект на Община Плевен на стойност 70 хил. лв, одобрен от Министерството на околната среда и водите. Извършено беше възстановяване на подпорната стена и настилката. Направено е допълнително затревяване и изкуствено укритие за мечките. Реконструкцията гарантира изпълнението на всички изисквания на Европейския съюз за отглеждане на животни в зоопаркови условия, информират от местната администрация.

Плевенският зоопарк, разположен в парк „Кайлъка”, е един от малкото в страната, притежаващ лиценз и с единствената амбулатория с най-висока категория - първа.