Около 3000 фенове се очакват да подкрепят Спартак срещу Пирин

На "синьо-белите” им предстои тежък мач, в който победата изобщо не е сигурна

Днес Спартак започва сезона в „Б” с домакинство на завършилия на 10-то място през миналия шампионат тим на Пирин (Разлог). На пръв поглед името на противника не буди респект, но всички в Плевен трябва да са наясно, че на "синьо-белите” им предстои много тежък мач, в който победата изобщо не е сигурна.

От spartak-pleven.bg отбелязват, че гостите от Югозапада завършиха миналия сезон с 40 точки, постигнати след баланс от 10 победи, 10 равенства и 10 загуби. Прави впечатление, че за средняк в групата отборът е с много добър актив от гостуванията си – 3 победи, 6 равенства и едва 6 загуби. Още в първия кръг разлогчани изненадаха неприятно на собствения му стадион завърналия се в професионалния футбол силен отбор на Локомотив (Горна Оряховица). Последва домакинска победа с 1:0 над друг лидер в групата – Пирин (Благоевград), което е сигнал за добрата форма на пиринци в началото и на предстоящия сезон. В предходните два шампионата първият съперник на Спартак отново демонстрира стабилна игра и така равносметката за изиграните от него 3 сезона в „Б” група е красноречива – едва 27 загубени мача от общо 82!

Доказателство за сериозността на Пирин (Разлог) са и мачовете от предсезонната му подготовка. В два от тях той загатна за класа, побеждавайки с 3:2 Локомотив (Пловдив) и завършвайки 0:0 като гост на Славия.

За предстоящия мач трябва да се вземе предвид и съперничеството между двата отбора. През Сезон 2012/2013 Спартак започна като лидер в „Б” група, но още във втория кръг едва измъкна 1:1 в Разлог с гол в края. През пролетта пък на стадион „Плевен” „синьо-белите” загубиха от противника с 0:1 след безобразно слаба игра.

За първия сблъсък за сезона се очаква голям интерес от плевенската публика като прогнозите са, че ще бъде повторена посещаемостта от Сезон 2012/2013. Тогава първите домакински мачове на Спартак се играха пред 3000 зрители.