Организират благотворителен базар в Световната седмица на кърменето в Плевен

Основната тема на дискусията ще е "Кърмене и работа“

Ла Лече Лига България ще отбележи Световната седмица на кърменето и в Плевен с редица мероприятия. Стартът им е на 2 август от 10:30 в Дом кafé и ще продължи до 13:30 на 3 август.

Основната тема на дискусията този път ще е "Кърмене и работа", както и представяне на информационна брошура по темата; представяне и обсъждане на предстоящата програма от лекции, срещи и бебешки кафета в Плевен до края на годината; обсъждане, споделяне на опит и демонстрация на слинговете налични в слингозаемната на групата; предоставяне на информация, подкрепа, отговори на актуални въпроси от помощниците за кърмене Мария Кънева; представяне на информационните брошури, налични в библиотеката на групата; представяне на книгите от библиотеката на групата и представяне на видеоматериалите, налични в библиотеката.

Всеки присъстващ може да направи дарение за плевенската група на благотворителния базар, организиран от майки. Средствата ще се използват за нови брошури, книги и слингове за библиотеката. Главната цел на базара, който предоставя на своите посетители два дни, изпълнени с разнородни изкушения (играчки, сувенири, бижута, дрехи за малки и големи и книги ) и забавления, е да бъде основен източник на финансиране на отпечатването на информационни брошури, за обогатяване на библиотеката на плевенската Ла Лече Лига група, за разнообразяване на бебешките носилки в слингозаемната на групата. Базарът е събитие, което се случва с активното участие и безвъзмездния труд на настоящи и бъдещи майки и техните семейства. Ще има много артикули – нови или използвани и търсещи новия си собственик; дрехи за бебета, дечица, бременни и кърмещи жени; дамски и мъжки облекла; авторски бижута, аксесоари и сувенири; книги; играчки за малки и пораснали деца; вкусотии за хапване; декорации и какво ли още не. Всичките предмети са дарени от самите участници в Базара. Дарителските цени (символични или не) са определяни от самите дарители. Всички артикули, които не намерят новия си собственик по време на базара, ще бъдат дарени на друга група от друг град или ще бъдат върнати на дарителите, в зависимост от желанието на дарителите.