18 деца мериха сили на Летния турнир по ускорен шах в Плевен

Победител с актив 5,5 точки стана състезател от Асеновград

"Летен турнир" по ускорен шах се проведе на 25 юли в СКШ" Плевен XXI". За участие се записаха 18 шахматисти на възраст от 6 до 16 г.

Победител с актив 5,5 точки от 6 възможни стана Волен Дюлгеров, състезател на ШК "Асеновец" Асеновград. Той стана първи и в пролетното издание от шахматната верига. За победата си Волен получи право на безплатно участие в предстоящата Школа на гм Александър Делчев, която ще се проведе от 23 до 26 август в плевенския клуб. Второто място зае Стилиян Нановски с 5 спечелени партии и взе наградата за I- во място до 16 г. С 4 т. трети се класира Валентин Митев.

Наградата до 10 г. извоюва Кристиан Милев със същия актив. Осемгодишният Данислав Гърков бе най-добър в своята възрастова група с резултат 4 т. Най- малката участничка в турнира, 6-годишната Преслава Петкова от ОДЗ " Еделвайс" получи грамота. Най-успешна игра от обучаващите се в Лятното шахматно училище показа Александър Георгиев, който победи трима от противниците си. Есенната надпревара на ускорената контрола ще се проведе в началото на месец октомври.