Равносметката от последните дни: Над 355 кила контрабанден тютюн е иззет!

Един от търговците е заловен два пъти в рамките на няколко часа да пренася тревиста маса

На 24 юли и 25 юли плевенските полицаи иззеха 355.300 ст насипен контрабанден тютюн, съобщава МВР.

На 24 юли 2015 година за времето от 7 часа до 16 часа в хода на специализирана операция по линия „Акцизи“ на пазар в Плевен са извършени проверки на 32-годишна, 38-годишен, 18-годишен и 56-годишен, и четиримата от село Буковлък. Иззети са пликове с 1.300 килограма насипен тютюн. Съставени са четири акта за административни нарушения по Наредба № 14 на ОбС - Плевен.

Oще в събота Plevenutre.bg съобщи, че в петъчната вечер е имало удар с 300 кила тревиста маса. От полицията потвърждават, че за периода 19 часа - 21:00 часа в село Брестовец, по линия "Акцизни стоки", е проведена специализирана полицейска операция. В хода на акцията служители на сектор "Пътна полиция" спират за проверка лек автомобил "Опел-Вектра" с водач 29-годишен от село Буковлък. В лекия автомобил са намерени 30 черни на цвят полиетиленови чували, съдържащи тютюн с общо тегло около 300 кг. По случая е уведомен дежурен прокурор от РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.234, ал.1 от НК, с нанесена щета на републиканския бюджет от невнесен акциз в размер на около 45 600 лв.

На 25 юли за времето от 5 часа до 9 часа на първокласен път до разклона за град Славяново служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Плевен спират два пъти лек автомобил марка "Опел Астра", управляван от 42-годишен от Плевен и установяват в колата контрабанден тютюн. Първия път в багажното отделение на автомобила са установени в полиетиленови пликове и сезалови чували, 43 кг. тютюн. Количеството е предадено с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК, с нанесена щета на републиканския бюджет от невнесен акциз в размер на около 6536 лв. Втория път на същото място полицейски екип отново спира същия автомобил със същия водач. На задната седалка намират 11 килограма тютюн. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК, с нанесена щета на републиканския бюджет от невнесен акциз в размер на около 1672 лв. Работата по случая продължава разследващ полицай.