Семейство от Койнаре се взриви в кола-бомба до Пловдив

Заредили на газстанцията и потеглили, автомобилът се запалил в движение

Четирима жители на Койнаре, Община Червен бряг, сред които 5-годишно момиченце, са настанени в пловдивската университетска болница "Св. Георги" след взрив на газовата уредба на опела им, пише "24 часа".

"Детето е с 30% изгаряния, но няма опасност за живота му. В най-тежко състояние е мъж на 44 г., при когото пораженията са на голяма дълбочина", коментира административният началник на клиниката по термични травми д-р Красимир Янев.

Пострадали са и две пътнички от колата - на 20 и 63 г. При по-младата са засегнати 25% от кожата, а възрастната е с 34 процента. Всички пациенти са обработени бързо след инцидента, тъй като веднага бил свикан екип на клиниката. Предстоят операции и на четиримата. В момента мъжът и двете жени са във флуидни легла. Заедно с момиченцето те са били на гости при свои роднини в Пловдив. Заредили на газстанция в града и след 150 м колата избухнала.

Взривът е станал на един от най-оживените булеварди - "Васил Априлов". Пътниците са оцелели по чудо. Според разследващите причината за произшествието е, че газовата бутилка е била препълнена. Заради жегите пропан-бутанът се разширява и предизвиква експлозия.