"Миньоните" превзеха и Плевен (Видео)

Анимационният разказ не слиза от върха на боксофиса вече трета седмица

Търсещите господар, на който да служат миньони Кевин, Стюарт и Боб продължават да се харесват на българската публика, сочат обобщените данни от киносалоните у нас. Анимационният разказ за премеждията между Антарктика, Ню Йорк и Лондон, е гледан вече от 166 787 зрители и има 1 458 285 лева от билетите им за 17-те дни на екраните у нас.

"Миньоните" се радват на голям успех и на плевенска територия. Оказа се, че не само малките, но и възрастните киномани са "облъчени" от култовите герои, които се превърнаха в глобален хит. Прожекциите в кино "Арена" в Плевен продължават при голям интерес и през тази седмица.

Разказът за симпатичните миньончета започва от зората на времето. В началото те са едноклетъчни жълти организми и еволюират през вековете, като непрестанно служат на възможно най-проклетите господари. И тъй като не успяват да задържат тези си господари - от Тиранозавър Рекс до Наполеон Бонапарт, накрая миньоните остават без господар, на когото да служат, и изпадат в дълбока депресия. Тогава, един миньон на име Кевин, разработва план и заедно с тийнейджъра бунтар Стюарт и със сладкия малък Боб поема по света, за да намери нов проклет шеф, когото събратята му да следват.

Тримата тръгват на вълнуващо пътешествие, което накрая ги довежда до първата в света жена-суперзлодей Скарлет Оувъркил, която, може би, ще е следващият им евентуален господар - ролята е озвучена от носителката на „Оскар” Сандра Бълок (Sandra Bullock)… Пътешествията на миньоните ги отвеждат от ледената Антарктида до Ню Йорк от 60-те години и стигат до днешен Лондон, където се сблъскват с най-голямото си предизвикателство до този момент: трябва да спасят цялата световна общност от миньони от унищожение...