Обучават млади семейства от Плевен да възпитават децата по методи на УНИЦЕФ

Плевенчани ще бъдат част от проекта "Да пораснем заедно"

200 млади семейства ще бъдат включени в проекта "Да пораснем заедно" в шест областни града - Плевен, Враца, Разград, Благоевград, Кърджали и Търговище. Те ще бъдат обучени да прилагат стандартите на УНИЦЕФ при отглеждането и възпитанието на децата си.

До края на годината родителите ще се обучават два пъти седмично по методология и стандарти на УНИЦЕФ, които вече успешно са били приложени в Хърватия, обясни Росица Куцарова, ръководител на Регионалната библиотека "Петър Стъпов“ и един от партньорите на проекта.

"Да помогнем на младите родители първо да се справят със стреса при появата на малък човек. Има достатъчно литература за отглеждане и възпитаване на деца, но методиката на УНИЦЕФ се оказва изпитана във времето. С интерактивните методи, чрез споделяне на добри практики и мнения ще се поражда дискусия, затова ще се обучават модератори, а не обучители", заяви Крумова пред bnr.bg.

До края на месеца ще бъдат определени и семействата, желаещи да се включат в проекта, а първите занятия ще започнат в началото на септември.