Плевенски криминалисти разкриха извършителите на убийство!

Kонфликтът се е разразил след употреба на алкохол между представители на две фамилии

Плевенски криминалисти разкриха извършителите на убийство. Разследването е започнало непосредствено след сигнал постъпил на 1 юни 2015 година в 23.10 часа от тел.112 за масово сбиване на улица „Георги Бенковски“ в село Петърница в дома на 28-годишен. Изпратени са полицейски екипи, които са установили, че сбиването е прекратено, а 28-годишния, се намира в безпомощно състояние. Пострадалият е приведен в УМБАЛ „Георги Странски“ – Плевен с прободни рани в областта на гърдите и с реална опасност за живота. На 16 юни 2015 година в 08.00 часа мъжът е починал в Реанимация на плевенската болница.

Разследването изяснило, че конфликтът се е разразил вечерта на 1 юни след употреба на алкохол между представители на две фамилии, известни в селото със стара семейна вражда. По данни на свидетели - очевидци в сбиването са участвали около десет човека, въоръжени с брадви, камъни и тояги. Извършен е оглед на местопроизшествието, претърсвания, изземвания и разпити на свидетели. Като веществено доказателство е иззета вила. Назначени са ДНК експертизи. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.115 във връзка с чл.18 от НК.

На 28 юли 2015 година в резултат на проведените процесуално - следствени действия и оперативно - издирвателни мероприятия бяха установени извършителите на престъплението: 25-годишен, 22-годишен и 23-годишен, и тримата от същото село. Задържани са за 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура - Плевен и са внесени искания в окръжен съд - Плевен за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Документирането на престъплението продължава.