Отиде си още една кеч легенда - Роди Пайпър почина на 61 години

Една от иконите на развлекателния спорт издъхна в съня си

"WWE Hall of Famer" Родерик Джордж Тумбс, по-известен като "Гайдаря" Роди Пайпър, е починал в своя дом в Холивуд, Калифорния, на 61 години. Пайпър е издъхнал от инфаркт в съня си късно в четвъртък вечер. Новината потресе света на кеча. Още повече, че съвсем наскоро на небето се пресели и друго знаково име в развлекателния спорт - Дъсти Роудс.

През 2006 г. на Пайпър му бе поставена диагноза рак, с който обаче успя да се пребори. В последните години Гайдаря дори имаше немалко епизодични изяви в шоутата на световната федерация, а през 2014-та честта да бъде на един ринг с него имаше и българския атлет Русев.

Гайдаря бе една от най-легендарните фигури в цялата история на WWE. Въпреки че на ринга се представяше за шотландец, Роди Пайпър всъщност е роден в Съскачеуан, Канада. Той бе бивш интерконтинтален шампион и шампион по двойки на WWE. Започва кариерата си като боксьор и борец, а през 1984 г. става част от света на развлекателния спорт и бързо се утвърждава като любимец заради харизмата и таланта си. Враждата му с Хълк Хоган е сред най-епичните в историята на кеча, но епизодите, с които ще бъде запомнен са много, много повече.

Oсвен като състезател на ринга, Роди Пайпър бе познат на публиката и като актьор в екшън филми. По време на кариерата си той участва в над 100 ленти. Най-известната му роля е в култовата класика на Джон Карпентър "TheyLive" (в България позната като "Те са сред нас") от 1988 година, където трепе извънземни, благодарение на специални тъмни очила, с които разпознава иноземците. Филмът е особено популярен и из кабеларките в България, но през 90-те, като дълго време го въртят в програмните си схеми. Сред останалите му по-известни филми са "Hell Comes to Frogtown" (1988), "Jungleground (1995)", "Sci-fighters" (1996).

Пайпър е баща на 4 деца и бе още по-горд дядо на четирима внуци. Собственикът на Световната федерация по кеч Винс МакМеън коментира относно смъртта му: “Той бе сред най-забавните, противоречиви и бомбастични звезди, които този бизнес някога е познавал. Роди Пайпър спечели милиони фенове по света с невероятната си кариера!”