Подпийнал купонджия отнесе 200 лева глоба, псувал полицай

Скандалът бил за силна музика, нарушителят обиждал и заплашвал

Глоба в полза на държавата в размер на 200 лева постанови левченският районен съд спрямо А. Г. от село Аспарухово.

От документите по делото става ясно, че на 30 юли 2015 г., около 04.30 часа, нарушителят А.Г. усилил музиката в дома си в плевенското село. От силния шум свидетелите С.С. и А.А., негови съседи се събудили. А.A. влязъл в двора на А.Г., който започнал да го избутва навън. Свидетелят А. се прибрал в дома си и видял С.С. да се отправя също към дома на A. Г. Свидетелят С. стигнал до дома на нарушителя, извикал през оградата, но никой не го чул. Решил да влезе в двора, за да го видят обитателите на дома. След като бил забелязан, А.Г. спрял музиката, засилил се към него с думите „какъв си ти бе” и след като се легитимирал Г. му отговорил, че не го интересува какъв е, избутал го на улицата, започнал да го псува „ще ти е.а майката”, щял да го убие, пребие, като псувните и заплахите били отправени и по отношение на двамата свидетели и чути и от свидетеля А.

Нарушителят е дал обяснения, в които сочи, че бил злоупотребил с алкохол и няма спомен за всичките си действия. Съжалява и се разкайва за стореното.

С оглед на събраните по делото доказателства, съдът намира за установено, че A.Г. с действията си е нарушил обществения ред и спокойствие, изразяващи се в оскърбително отношение и държане към С.С. - полицейски инспектор в РУМВР – Левски и А.А., но поради своята по-ниска степен на обществена опасност не представлява престъпление по чл. 325 от НК.