Слави нае сцената на Металика и Депеш мод за концерта на 25 септември

"Ще направим концерт от световно ниво", обеща шоуменът от Плевен

"Шоуто на Слави" излезе в почивка и ще се завърне в ефир на 7 септември. В последното издание за сезона Слави Трифонов сподели интересни подробности около предстоящия концерт на стадион "Васил Левски" на 25 септември.

Както и преди спектакъла в "Арена Армеец" през април, Plevenutre.bg ще държи в течение всички свои читатели за новините около задаващото се шоу. Съдейки по писмата и коментарите, които получаваме, отново се очаква доста плевенчани да бъдат сред 50-те хиляди зрители следващия месец.

А ето какви детайли разкри Слави Трифонов за наближаващия мегаконцерт.

Личен момент

Първият концерт беше изненада. Не бяхме правили концерти много години. Аз бях останал с впечатление, че това което правим с Ку-ку бенд върви в някаква посока... Стори ми се, че е по-добре да затварям всичко, вместо да го отварям. И това беше грешка, която аз разбрах на концерта в "Арена Армеец". Това беше личен момент за мен - да направим този концерт. По ред причини, които не искам да коментирам. Когато излезнах на сцената с мотора се шокирах. Доста емоционална публика. Беше много емоционален момент. Правили сме много концерти през годините, но в затворена зала беше за пръв път. Шокирах се.

Сцената

Изведнъж си казахме с колегите от бенда, че е хубаво да направим още един концерт. Решихме да бъде на стадион "Васил Левски". Репетираме много. Концертът е в много напреднала фаза. Наехме сцената, която ползват по принцип Металика, Рамщайн и Депеш мод. Наехме я от Германия. Тя е 20 метра висока и 60 метра "фронт". Като панелен блок в "Люлин" е, така изглежда. Ще направим концерт от световно ниво. Технология, логистика, атрибути... Всичко най-добро в света, което можем да наемем, ще го стоварим на стадион "Васил Левски" на 25 септември. Над 300 участници ще има на сцената.

Песните

Когато правихме първия концерт избирахме от 22 албумa и над 300 песни. Ние трябваше да направим песни от цялото творчество на Ку-Ку бенд. Събрахме песни за около три часа, но останаха още много такива. Не, че искахме да ги пропуснем, но трябваше да пеем още 6 часа. Затова направихме концерта такъв, а сега песните ще бъдат и различни, и ще имаме много трактовки. Но основно ще бъдат други песни. Може би 5 процента от песните в "Арена Армеец" ще бъдат повторени. Има си чисто емоционален ход, който аз искам да спазвам за определена песен да е на определено място. И понякога точно тази песен ми върши работа и колкото и да искам да я сменя, не мога. Ако има повторения на песни, те ще бъдат различни, с нова трактовка.

Световно турне

Има възможност да се направи такова турне. Мислим по този вариант. Обсъждаме го. Наистина в големите градове, където има големи български диаспори, можем да организираме подобно начинание. Не само в Европа, говоря за целия свят. Но аз държа и искам да бъде направено наистина професионално, така че зрителите, които ще дойдат, да гледат едно наистина хубаво шоу. Но това е доста по-сериозно като организация. Бихме направили такова турне, но то ще бъде ясно позиционирано, организирано, създадено и направено по професионален път, както работим с моя екип всяка вечер.