Кpaдци кaтacтpoфиpaхa c aвтoмoбилa cи пpи oпит зa бягcтвo oт пoлициятa

Апашите oт Мечка са арестувани след последвалите оперативни действия

Полицаи от РУ–Пордим задържаха извършители на домова кражба часове след престъплението. Разследването започнало вчера, непосредствено след сигнал 2.45 часа, получен от 70-годишна жителка на село Тотлебен за извършена кражба от имота й. Жената е заявила, че от стопанска постройка в двора й са откраднати кокошки, пилета, медна пръскачка и други вещи.

При първоначалните бързи издирвателни действия е засечен лек автомобил „БМВ“. При кратко преследване автомобилът претърпял инцидент до град Славяново и се преобърнал на таван, а пътниците избягали. При огледа на „БМВ“-то отнетото от дома на стопанката е открито.

При последвалите оперативни действия е изяснено, че зад волана е бил 20-годишен от село Мечка. Той е открит в дома му в селото. Престъплението е извършено в съучастие и сговор с 29-годишен от същото село, който е задържан в плевенска болница. Мъжът е потърсил медицинска помощ, като обяснил, че го е ритнал кон и е с охлузни рани, получени при пътния инцидент.

Извършителите са задържани за 24 часа. Направили са самопризнания. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал.1, т. 4, във връзка с чл. 194, ал. 1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.