Скаути превзеха Градската градина

Започна и реденето на исторически на пъзели в музея

С успех продължава разнообразната програма на Община Плевен „Ваканция в Плевен – лято 2015”. Днес в Градската градина под звуците на българския химн с издигане на националното знаме беше открит подготвителният Скаутски лагер, организиран от местната скаутска организация. В него се включват деца и младежи от различни наши градове и техни приятели от руската скаутска организация „Паруса друзей”. Участниците вече построиха своите палатки и кътове за различни дейности. Всеки ден те ще имат подготвителни и арт занимания на открито, а вечер тук ще ги събира отново лагерният огън, съобщиха от пресцентъра на Община Плевен.

Младите скаути и техните ръководители бяха поздравени от заместник-кмета на Община Плевен Дамянка Владимирова. „Радостна съм да обявя откриването на градския скаутски лагер в това емблематично място за всички плевенчани. Това е още една прекрасна възможност, която предлага богатата програма на Община Плевен „Ваканция в Плевен лято 2015”, не само за забавления, а и за придобиване на нови полезни умения в летните дни. Убедена съм, че девизът, изписан на знамето на скаутската организация - „Една идея в много сърца”, ще привлече много нови почитатели и съмишленици. Виждаме участници от различни поколения, което ни дава убеждението, че скаутското движение ще бъде винаги живо и динамично. Пожелавам много приятни емоции и незабравими мигове в скаутския лагер!”, каза в приветствието си заместник-кмета.

В края на седмицата участниците в скаутския лагер ще посетят Деветашкото плато, където ще положат скаутска клетва. В програмата им през останалите дни на август са предвидени Флашмоб „Бъди активен” - 12 август, 10.00 часа, и Щафетни игри с познавателно ориентиране - 19 август, 10.00 часа, отново в Градската градина.

Също от днес в Регионалния исторически музей започна ново занимание от програмата „Ваканция в Плевен - лято`2015” - редене на музейни пъзели. То е предназначено за деца от 6 до 10 години, а пъзелите са тематично свързани с направленията археология, етнография, история и природа. Заниманията ще се провеждат всеки ден до края на седмицата от 09.30 до 11.30 часа.