Министър Кралев връчи почетен медал на плевенчанина Мариан Марков

Красен Кралев поздрави и целия екип на Спешъл Олимпикс - България

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни медали на всички български участници в Световните летни игри "Спешъл Олимпикс”, които се проведоха в Лос Анджелис (САЩ). Сред тях бе и плевенчанинът Мариан Марков, който завоюва бронзов медал по боче.

Нашите атлети се завърнаха общо с 29 медала – 6 златни, 12 сребърни и 11 бронзови отличия, както и с 8 четвърти и 4 пети места. България бе представена от 23-ма спортисти, които взеха участие в 10 спорта.

"Благодарим ви за това, че защитихте успешно името на България на Световните летни игри "Спешъл Олимпикс". Гордеем се с вашето трудолюбие и кураж - качества, които ви изведоха до върха. Сред голямата конкуренция на 7 000 спортисти от 165 държави вие се доказахте като изключителни атлети, поздрави министър Кралев спортистите. – Вие сте много специални за нас и Министерството на младежта и спорта винаги ще бъде до вас. Винаги можете да разчитате на нашата помощ, ще ви помагаме, за да бъдете горди, че сте българи. Пожелавам ви следващи победи и успехи.”

Министър Кралев поздрави и целия екип на Спешъл Олимпикс - България, ръководен от националния директор д-р Христо Христозов, който работи за социалната интеграция и реализация чрез спорта на тези млади хора.

"Благодаря на министър Красен Кралев, че на 10 март обеща да бъде осигурен лагер за атлетите на Спешъл Олимпикс и изпълни своето обещание. Това е важен знак за нас от държавата. Благодаря ви, че показахте на цялото общество, че има смисъл да работим заедно”, заяви по време на награждаването д-р Христо Христозов, който подари на министър Кралев снимка на атлет, играещ боче.