Убиец нападна надзирател в Плевенския затвор!

Пандизчията извадил остър предмет и опитал да намушка униформения

Неприятна случка се е разиграла вчера в плевенския затвор. Plevenutre.bg научи от свои източници, че затворник с доживотна присъда се е опитал да намушка надзирател. Заради бързата намеса на колегите му обаче не се е стигнало до фатална развръзка.

Инцидентът се е случил на сутринта на 4 август. По време на престоя си на открито извергът, лежащ най-вероятно за убийства, извадил предмет, наподобяващ шило /по наша информация става дума за нещо от типа на подострено арматурно желязо/ и опитал да наръга един от служителите. Взел е предмета преди да излезе на двора, като няма яснота как се е сдобил с него - дали му е бил предварително оставен някъде или покрай ремонтите в зандана се е натъкнал случайно на него. Припомняме, че само ден по-рано зам. министър Андрей Янкулов откри официално реноворания арест в плевенския затвор. Арестните помещения, които досега се помещаваха на последния етаж на сградата на Областната дирекция на МВР, бяха преместени в затвора след ремонт на обособена част от сградата.

Подобен случай имаше и в края на юли, но в софийския пандиз, когато затворник намушка надзирател и се опита да избяга. Той излежавал 18-годишна присъда за убийството на съпругата си.

Затворниците с тежки или доживотни присъди са изключително дръзки, тъй като няма какво да губят и това ги прави опасни и зад решетките.