16-годишният мотопедист от катастрофата в кв. "Дружба" - неправоспособен

Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен

Mладежът управлявал мотора при вчерашната катастрофа в кв. "Дружба", за която Plevenutre.bg съобщи, е бил неправоспособен. Това известяват от полицията в днешния си информационен бюлетин.

Сигналът е постъпил на 5 август около 14 часа в ОД на МВР - Плевен. Местопроизшествието е посетено от екип на сектор „Пътна полиция“, които установили, че мотопед "Мауи", спрян от движение, собственост и управляван от неправоспособен 16-годишен плевенчанин, и пътник 17-годишен от село Крушовица, на нерегулирано кръстовище, не пропуснал дясностоящ лек автомобил "Пежо Партнер", собственост и управляван от 31-годишен от Плевен. Мотопедистът се блъснал в лявата странична част на автомобила.

Както известихме, водачът на лекия автомобил е транспортирал двете момчета в ЦСМП - Плевен, където е установено, че 16-годишният има фрактура на дясното бедро, а пътникът е с множество порезни рани по лицето и врата.

Извършен е оглед. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б."б", във връзка с чл. 342, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.