Днес стартира Третата въздушна обиколка на България

Животът

07-08-2015, 10:14

Снимка:

Летище Бохот

Автор:

Ралица Костова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Летище Бохот ще бъде домакин на Третата въздушна обиколка на България

„Скай Парк“ – летище Бохот ще бъде домакин на 25 самолета тази година

Днес стартира Третата въздушна обиколка на България, която се организира по повод 100 години самолетостроене у нас. 25 самолета ще кацнат на „Скай Парк“ – летище Бохот, което тази година е домакин на събитието. Това информира Антон Георгиев - собственик на Авиационен комплекс за лека, спортна и туристическа авиация "Скай парк" - летище Бохот LM.

Обиколката ще се проведе на щафетен принцип – от различни краища на България до най-близкото летище на събиране. Първата спирка на всички самолети ще бъде летище Пловдив. От там ще се присъединят още и ще се отправят за летище Приморско. След събранието там една част от самолетите ще излетят за летище Бохот, а друга част ще кацнат на летище Балчик.

Собственикът Георгиев допълни, че в Бохот, като домакин на тази обиколка, ще пренощуват самолетите. „Там отново ще се осъществи брифинг, след което ще започне и хангар партито. На следващия ден рано сутринта се отлита за Пловдив, където ще се проведе едно по-голямо събитие - в Авиационния музей в Пловдив“.

Честванията по повод 100 години самолетостроене в България се организират с подкрепата на Фондация БВВС, Министерството на отбраната, ВВС, НВИМ, Музеят на авиацията в Пловдив и са под патронажа на президента Росен Плевнелиев.