Военни от Белене ръководиха лагерен сбор по водолазна подготовка в Бургас (Снимки)

Военнослужещите успешно преминаха изпит в открито море

Успешно завърши лагерният сбор по водолазна подготовка на военнослужещите от инженерните водолазно-разузнавателни подразделения от Сухопътните войски, който се проведе във военно формирование 32890 – Бургас.

В продължение на две седмици под непосредственото ръководство на военнослужещите от военно формирование 28880 – Белене капитан Даниел Маринов и сержант Георги Начев, участниците в лагерния сбор отработваха въпроси по водолазна подготовка съгласно програмата за подготовка на инженерните подразделения, включваща организация на водолазните спускания в различни условия и правила за изпълнение, прокарване на пътна нишка и ходене по нея на различни дълбочини, практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, подводни инженерни работи, начини и способи за търсене на потънали предмети и аварирала техника.

В хода на сбора по водолазна подготовка военнослужещите успешно преминаха изпит в открито море пред водолазно-квалификационна комисия от военно формирование 32890, за потвърждаване на квалификацията, допускане до ръководство на водолазни спускания до 20 м. и медицинско осигуряване. Това информират от пресцентъра на Сухопътни войски.