Трима от скандалната ромска фамилия Беркови влизат зад решетките

По 7 години пандиз постанови плевенският съд за ромите-сутеньори

На 11 август Окръжен съд - Плевен е признал за виновни съпрузите Божидар Димитров Берков и Райна Георгиева Беркова, както и дъщеря им Марина Божидарова Беркова - и тримата от Плевен, по повдигнати обвинения от Окръжната прокуратура по внесен срещу тях обвинителен акт на 01.12.2014г.

Те са обвинени за престъпление във финансовата сфера - пране на пари, по Наказателния кодекс на Република България, за това, че в Плевен и в Бремен, Германия през периода от 1 януари 2007г. до края на декември 2011г. получили и използвали парични средства, за които знаели, че са придобити от тях чрез тежко умишлено престъпление - "трафик на хора с цел сексуална експлоатация".

Окръжен съд - Плевен е наложил на всеки подсъдим наказание ''лишаване от свобода'' в размер на седем години при строг режим на изтърпяване на същото и глоба в размер на 100 000 лева, като съдът е отнел в полза на държавата - 22 050 евро, предмети от злато, които били иззети в хода на досъдебното производство от домовете на подсъдимите.

Подсъдимите са с мярки за неотклонение "задържане под стража" и "домашен арест". Присъдата подлежи на обжалване пред АС-В.Търново.