Курсанти-летци от Долна Митрополия успешно положиха семестриален изпит

Мисия

13-08-2015, 08:00

Снимка:

УАГ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пилоти от Долна Митрополия се учиха да оцеляват в морска среда след катапултиране (Галерия)

Второкурсниците получиха сертификати за изпълнен първи самостоятелен полет

Завърши обучението на авиационно-технически специалисти в Учебна авиационна група „Георги Бенковски” – Долна Митрополия, информират от "3-та Авиационна база".

След интензивно летателно обучение в Учебна авиационна група „Георги Бенковски” – Долна Митрополия курсантите-летци 2-ри курс от Факултет "Авиационен” успешно положиха семестриалeн изпит. Знанията и уменията им по техника на пилотиране на самолет „Пилатус” РС-9М бяха проверени лично от командира на авиационната група полковник Юлиян Радойски и от инструкторите с богат летателен и методически опит – майор Пламен Ковачев и капитан Радослав Михов.

С пожелания за успешна реализация като военни пилоти, летателно дълголетие и безпроизшествени полети, полковник Радойски връчи на второкурсниците сертификати за изпълнен първи самостоятелен полет. В словото си той изказа своята благодарност на целия командно-инструкторски състав за търпението, всеотдайния труд и уменията, които практически предават на младите летци.

През изминалата седмица в Център за подготовка и обучение в Учебна авиационна група „Г. Бенковски” – Долна Митрополия 22 военнослужещи от формированията на ВВС приключиха обучението си в седемседмичен курс за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация "Авиационно-технически специалист” по четири специалности - "Специалист по експлоатация и ремонт на летателни апарати и авиационни двигатели”, "Авиационни-електроприборни и автоматични системи”, "Радиоелектронно оборудване на летателни апарати” и "Авиационно въоръжение”.