Баба Петкана стана герой в Тодорово, след като се спаси от брутален опит за грабеж

След светкавични действия на плевенските криминалисти е задържана 39-годишна жена

Както Plevenutre.bg съобщи вчера, възрастна жена стана истински герой след като успя да се спаси от нагъл грабеж в Тодорово. Днес от полицията съобщиха и подробностите по случая.

Полицаите на Второ РУ –Плевен действали по сигнал, подаден в ранните часове на 11 август от възрастна жена. Тя обяснила, че живеела сама в дома си в с. Тодорово. Около 23.00 часа непозната, маскирана с качулка и шал, проникнала през незаключена врата на приземния етаж в къщата и поискала пари. Тя я заплашила с нож, нападнала я с юмруци, нанесла й множество удари по тялото, с шал завързала ръцете й и опитала да й отнеме единствените 1,40 лева, с които възрастната жена разполагала.

За да се спаси от нападателката, възрастната жена й казала, че има пари, които са закопани в двора. Когато неканената гостенка напуснала стаята, възрастната стопанка успяла да се отвърже и да потърси помощ в полицията.

Пристигналият екип от криминалисти, засекли извършителката да копае в близост до оградата на чуждия имот. Установена е самоличността й - 39-годишна съседка на жертвата. Тя е привлечена като обвиняема за престъпление по чл. 199, ал. 1, т. 3 във връзка с чл. 129, ал. 1 във връзка с чл. 18, ал. 1 от НК, разпитана е в присъствието на защитник и е задържана за срок от 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура - Плевен. Внесено е искане за гледане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" в Окръжен съд – Плевен. Възрастната жена е транспортирана в плевенската болница, прегледана е и освободена за домашно лечение. Работата по случая продължава.

Plevenutre.bg научи, че куражлийката от Тодорово е баба Петкана и в момента тя е истински герой за съселяните си. Нападателката е била от ромски произход и неведнъж възрастната жена й помагала с пари назаем и дребни услуги. Все още има съмнения, че 39-годишната е имала съучастници в опита за грабеж.