Ад на пътя край Тръстеник: Двама загинаха, а няколко са с опасност за живота

След произшествието двата автомобила са се преобърнали извън платното за движение

На 16 август 2015 година в 20:30 часа при движение с несъобразена скорост на пътя след завой в посока град Тръстеник – село Ореховица водачът на лек автомобил "Опел-Вектра" 19-годишен от Тръстеник, е изгубил контрол над автомобила, навлязъл е в лентата за насрещно движение и е ударил правилно движещия се посока Тръстеник лек автомобил "Фолксваген Пасат", собственост и управляван от 53-годишен от Плевен.

След произшествието двата автомобила са се преобърнали извън платното за движение. Водачите са със счупени крайници, с множество травми и опасност за живота. Возещият се на предна дясна седалка в "Опел-Вектра" 18-годишен от Тръстеник е починал на място, а возещият се на задната седалка в същия автомобил 21-годишен, също от Тръстеник, е със счупени крайници, множество травми и опасност за живота.

Возещата се на задната седалка в „Пасат"-а 50-годишна от Плевен, е транспортирана в ЦСМП-Плевен, където по-късно е починала, а пътникът на предна дясна седалка в същия автомобил – 24-годишен плевенчанин, е със счупени крайници, множество наранявания и с опасност за живота.

Участниците в ПТП са прегледани в ЦСМП-Плевен, взета им е кръвна проба за употреба на алкохол и упойващи вещества, и са настанени за лечение. Труповете на загиналите са приведени за аутопсия. Уведомен е прокурор при ОП-Плевен. Образувано е досъдебно производство по чл.343, ал.1, буква "в", във връзка с чл.342, ал.1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.