Край на горещините, до 50 литра дъжд на квадрат в края на седмицата

Животът

18-08-2015, 08:00

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Порой и гръмотевици смениха слънцето над Плевен

Горещините си отиват

Температурите във вторник и сряда ще бъдат между 25 и 30 градуса

Интензивни валежи до 30 и дори 50 литра на квадратен метър се очакват в четвъртък и петък в Централна и Североизточна България. За това предупреди синоптикът от TV-MET Симеон Матев, след като от началото на седмицата 40-те дни жега и суша свършиха и вчера се изляха първите дъждове. В Западна и Централна България са паднали между 10 и 20 литра на квадрат, пише "24 часа".

Температурите във вторник и сряда ще бъдат между 25 и 30 градуса, в крайните южни части на страната - до 33. В четвъртък и петък обаче идат по-интензивни валежи, вероятно придружени с гръмотевици. Тогава се очакват от 30 до 50 литра на квадрат. "Това е много, ако се излее наведнъж", предупреди Матев. Метеоролозите обаче очакват валежите да са по-продължителни, а не кратки и интензивни, затова не следвало да има проблеми в страната като цяло. На отделни места обаче има риск да прелеят реки.

В края на седмицата ще има и понижение на температурите. В петък се очакват максимални едва до 23-28 градуса.

"Горещото време свърши. Досегашните високи температури от 35 до 38 градуса най-вероятно ще имаме отново чак в средата на следващата година", каза Матев,