Връчиха на читалище „Съгласие 1869” специална награда в категория „Танц”

Секретарят Маргарита Лазарова се включи в тематичната дискусия и презентира отличения проект

Секретарят на НЧ „Съгласие 1869” Маргарита Лазарова участва в Национална конференция „Достъп на младите хора до култура: Предизвикателствата пред читалищата”. Организатор на конференцията е БАРОК (Българска асоциация на работодателите в областта на културата), съвместно с Граждански институт, под патронажа на Министерството на младежта и спорта. Конференцията бе открита от д-р Момчил Георгиев – генерален секретар на БАРОК и от Калин Каменов.

На конференцията тържествено бяха връчени годишните награди "ПроКултура 2015" в две групи: Годишни награди в 7 категории и Специални награди на читалища в 11 категории. На читалище „Съгласие 1869” бе присъдена специалната награда в категория „Танц”, завоювана с балетния спектакъл „Приказка за Пепеляшка” от творчески сезон 2014/15 г. Секретарят на читалището Маргарита Лазарова се включи в тематичната дискусия и презентира отличения проект.

Участниците в конференцията подписаха Апел за ДОСТЪП ДО ИЗКУСТВА В БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ, адресиран до Президента на Република България, до Председателя на Народното събрание, до Министерства на културата, на образованието и науката, на младежта и спорта и други отговорни държавни институции.