В Долна Митрополия се провеждат Дните на руската литература и култура

"Мостове на приятелството" ще завърши с литературно - музикален концерт

На 17 август с официален прием в общинска администрация Долна Митрополия бяха открити Дните на руската литература и култура "Мостове на приятелството". Руската културна делегация от град Воскресенск, Московска област, водена от Леонид Дудин, поднесе венец и цветя на паметника на "Н.И.Пирогов", посети църквата "Св.Димитър" в град Долна Митрополия, след което присъства на концерт в НЧ "Неофит Рилски 1872“ гр. Тръстеник.

Инициативата се провежда под патронажа на Поля Цоновска – кмет на Община Долна Митрополия. Организатори на културната проява са Община Долна Митрополия, НЧ "Неофит Рилски 1872“ гр. Тръстеник и Международно творческо сдружение "Сцена на духовността". Културната програма включва посещение на кметство с.Байкал, Общински център за извънкласни дейности и занимания по интереси – с. Байкал и НЧ "Зора -1980" с. Победа.

С литературно - музикален концерт на 21 август от 18.30 ч. в Народно читалище "Неофит Рилски 1872” град Тръстеник, тържествено ще бъдат закрити Дните на руската литература и култура "Мостове на приятелството”.