Условна присъда за мъж от Обнова, държал оръжие и боеприпаси без разрешително

Предадената пушка била самоделно преработена

Шест месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок е постановил левеченският съд спрямо подсъдимия Л.И.Т. от Обнова. На неустановен ден на месец май 2015г. придобил и до 13 август държал в дома си огнестрелно оръжие – 1 бр. пневматична пушка „В5-АК” калибър 22 Long Rifle и боеприпаси за огнестрелно оръжие – 14 броя малокалибрени патрони, калибър 22 Long Rifle, без да има за това надлежно разрешение.

На 13 август в РУ на МВР Левски бил получен сигнал, че 51-годишният Л.Т. притежава пушка и патрони, които съхранява в дома си в Обнова. В резултат на получения сигнал, бил посетен домът на Т. от служители на РУ на МВР Левски, където съпругата на Т. доброволно предала намиращите се в домът пушка и патрони. Било установено, че Т. не притежава разрешително за притежаването и съхранението на огнестрелното оръжие и боеприпасите.

Съгласно назначената експертиза се установява, че предадената пушка е самоделно преработена и представлява огнестрелно оръжие по смисъла на закона и е годна за произвеждане на изстрели с малокалибрени патрони, както и, че предадените патрони представляват боеприпаси по смисъла на закона и са годни за употреба по предназначението им.