38-годишен хулиган вдигна на крак полицията в Кнежа

Разбил стъклото на автомобил и псувал возещата се в него жена

Бързо полицейско производство е образувано срещу 38-годишен хулиган от Кнежа, информират от пресцентъра на полицията в Плевен.

На 21 август, на улица "Димитър Бутански", 38-годишен местен жител е извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, изразяващи се в счупване на предно обзорно стъкло, на лек автомобил "Сеат Кордоба", собственост и управляван от 28-годишен от Кнежа. Извършителят е отправил и обидни думи и реплики към возещата се на задна седалка в лекия автомобил 29-годишна, също от Кнежа.

Пристигналите на място полицейски служители са намерили под задна лява седалка в автомобила пистолен "Ekol jakral", модел "Compact" калибър - 9 мм. При проверката на оръжието е установено, че оръжието е с липсваща муфа "дифузьор" и в пълнителя на пистолета е намерен един брой боеприпас за газово оръжие, калибър 9 мм, с допълнително монтирана сачма на патрона.

Пистолетът и преработеният боеприпас са предадени с протокол. Уведомен е прокурор. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК. Работа продължава разследващ полицай.