Днес подписват първите договори за саниране в Плевен, Цецка Цачева ще присъства

В рамките на проекта изцяло реновирани ще бъдат 8 блока

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще присъстват на официалното подписване на първите договори с изпълнителите на обществена поръчка "Изготвяне на технически обследвания, технически паспорти и обследвания за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, построени по индустриален способ, във връзка с изпълнение на "Национална програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради" в Плевен. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. Събитието ще бъде на 25 август, от 11.00 часа, в зала "Плевен” на сградата на Областната администрация.

В рамките на проекта изцяло реновирани ще бъдат 8 блока. Предстои финализиране и на процедурата за избор на изпълнители за техническо и енергийно обследване за още 6 жилищни сгради.

На събитието ще присъстват народни представители, кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков, областният управител на Плевен Ралица Добрева, представители на фирмите-изпълнители на проекта, граждански сдружения и общественици.