Спартак не успя да се противопостави на Литекс II

Плевенчани загубиха с 1:4 от дубъла на ловчанлии

Литекс-2 победи с 4-1 Спартак Плевен в интересен и открит двубой от шампионата на „Б“ група.

Още в 8-та минута домакините откриха резултата след красив гол на Чавдар Ивайлов. Халфът заби топката при сглобката на гредите след страхотен шут от 25 метра. Плевенчани не се притесниха от негативния развой и на свой ред отвърнаха с няколко опасни ситуации пред вратата на Конов. В 26-та минута Григоров изравни от дузпа след спъване на Шопов. В 37-та минута капитанът на плевенчани изпусна да покачи сам срещу вратаря, а малко по-късно и напречната греда помогна на оранжевите.

В 50-та минута Кирил Десподов засече с глава центриране на Йорданов, но би в аут. В 57-та минута рейд на Кирев от дясно за малко не завърши с попадение за Спартак. Такова обаче падна във във вратата на Орлинов. В 66-та минута Десподов пусна хитро в коридор към Георги Минчев и таранът на ловчанлии не сбърка отблизо за 2-1. Момчетата на наставника Стамен Белчев вдигнаха оборотите и набързо създадоха още две опасности, но Йорданов и Ивайлов не можаха да се възползват. В 76-та минута Георги Минчев надбяга защита и хладнокръвно реализира за 3-1. В даденото от съдията продължение Реян Даскалов се оказа най-съобразителен в пенала и оформи крайното 4-1.

Главният рефер показа цели 9 жълти и 1 червен картон на плевенчани, като в самия край на двубоя за реплика беше изгонен централният защитник на "синьо-белите" Живко Господинов.

В следващият шести кръг Спартак ще посрещне в интересен мач бургаския Нефтохимик. Срещата ще се състои на 29 август (събота) от 18.00 часа.