Спортисти и бизнесмени подкрепиха идеята за създаването на уникална площадка в Плевен

"Още не сме събрали цялата сума, но разчитаме, че добрият пример е заразителен", споделиха от "Рицари без броня"

За да бъдеш шампион, не е нужно само да печелиш медали. Победител значи да си добър не само в спорта, но и в живота. Пример за това даде четиринадесеткратният републикански шампион по бокс и заслужил майстор на спорта Румен Мотовски. Плевенчанинът е олицетворение на човек с голямо сърце, на шампион, които постига своите победи не само на ринга.

Веднага след като е прочел статията на Plevenutre.bg за изграждане на спортна площадка, по идея на Сдружение "Рицари без броня”, и нуждата от финансиране на начинанието, той се свързал с инициаторите. Така Мотовски стана първият от плевенските спортисти, афиширал желание за финансова и всякаква друга подкрепа.

Готовност за съдействие показаха още три фирми: едната е КРЕЗ, другата пожела анонимност, а от “ Арт Вижън“ обещаха да помогнат при изработката на табелките с имената и победите на нашите спортисти. Има и частни лица, които се включиха в обществената кауза. Благодарение на Дидо Лазаров и неговите приятели, от "Рицари без броня" получиха също прилична сума. Съпричастни на идеята са и други плевенски бизнесмени и фирми, които предстои да преведат средства.

"Още не сме събрали цялата сума, но разчитаме, че добрият пример е заразителен. Благодарим на всички, които ни подкрепят и вярват в нашата кауза – създаване на едно по-добро място за живеене! В момента се изготвя списък с имената на плевенските величия, който ще бъде пуснат за разглеждане и одобрение от плевенската общественост. Огромна помощ за изготвянето на въпросния списък оказват както Plevenutre.bg, така и спортният журналист Руси Мънков. Инвестиционният проект, изготвен доброволно и безвъзмездно от Валентин Грижов, инж. Веселин Йоргов, инж. Иван Христов и архитект Георги Андрейчев, превърна идеята в практически приложима и функционална спортна площадка", споделиха от "Рицари без броня.

"Ще бъде съставен подробен отчет за какво е похарчена и последната стотинка, като всеки заинтересован ще може да провери къде са му отишли парите. По този начин ще е сигурен, че е помогнал за изграждането на един своеобразен паметник на плевенската спортна слава, на която ще могат да се радват всички наши съграждани. Благодарим Ви!", допълниха от сдружението.

Всеки може да помогне на сметката на сдружението:

IBAN: BG28IORT73801036939700
BIC: IORTBGSF ИНВЕСТБАНК
ТЕЛЕФОН ЗА КОНТАКТ: 0896 66 32 27