Спартак намери решение на проблемите си в защита

Треньорският щаб е привикал бранители от юношеската формация

Спартак (Плевен) вече е намерил решение за проблема си със защитната формация за съботния домакински мач срещу Нефтохимик, съобщава "Спортал". Както стана ясно, срещу бургазлии селекцията на Бойко Цветков ще е без трима титулярни бранители – наказаният Живко Господинов, контузените Пламен Тенев и Стенислав Георгиев. В клуба обаче липсват тревоги и напрежение, породени от отсъствието на триото. Дори напротив – цари спокойствие. Спортно-техническият щаб въобще не е обмислял дълго как да се справи със ситуацията. Дори не са разглеждани варианти с евентуално преквалифициране на играчи от предни позиции като защитници.

Решението е взето моментално – местата на споменатите ще бъдат заети от юноши. Ден след загубата от втория тим на Литекс, Бойко Цветков и асистентите му са привикали няколко защитници от юношеската формация да тренират с мъжкият състав. Поне двама от тях ще излязат като титуляри.

С оглед на клубната политика подобен ход не е изненадващ, тъй като плевенският тим е изключително млад, като почти всички титуляри са само с година, две по-големи от юношите. Целта в мача срещу Нефтохимик е ясна – победа.