Зрелищно 3:3 между Спартак и Нефтохимик в Плевен

Възпитаниците на Бойко Цветков изтърваха трите точки срещу бургазлии

Отборите на Спартак (Плевен) и Нефтохимик завършиха при резултат 3:3 в среща от 6 кръг на "Б" група. Двубоят на стадион "Плевен" се игра пред около 600-700 зрители и предложи доста зрелищен за родните стандарти футбол.

Борислав Борисов изведе гостите напред в резултата в 22-ата минута, но само 4 по-късно Васил Шопов възстанови равенството. Отново Борисов се разписа за Нефтохимик в 46-ата - 1:2. Радостта на "зелените" пак бе твърде кратка, тъй като Кристиян Григоров отбеляза дузпа за 2:2 в 50-ата. В 71-ата минута Борисов оформи своя хеттрик, разписвайки се от воле за 2:3. Финалният натиск на Спартак обаче даде резултат и Григоров изравни след като засече центриране в 86-ата минута. Във финалните секунди на срещата възпитаниците на Бойко Цветков изтърваха още 1-2 добри положения и определено може да съжаляват за изпуснатите три точки.

Това бе първо равенство за спартаклии от началото на кампанията. До този момент те имаха 3 победи като домакин и две поражения в гостуванията си. След 6 изиграни кръга плевенчани имат 10 точки в актива си и заемат шестото място в класирането. Лидер е Дунав (Русе) с 16.