Административен гаф за малко да докара служебна загуба на Спартак (Плевен)

"Заради тази глупост всичко се провали", ядосва се Бойко Цветков

Плевенският Спартак се размина със служебна загуба от гостуващия му Нефтохимик (Бургас) Причината – административен гаф на служител на клуба. Снощният двубой завърши 3:3 и бе от 6-ия кръг на Б група.

"Заради тази глупост всичко се провали. Цяла седмица се подготвяхме за мача – тактика, начин на поведение на терена … Всичко, което сме направили през последните шест дни е било на халос“, ядосан е треньорът плевенчани Бойко Цветков. Той е категоричен, че срещу бургазлии повереният му тим е изиграл най-слабият си мач от началото на сезона.

"Към въпросния проблем като добавим и отсъствието на наказаният Живко Господинов, контузените Стенислав Георгиев и Пламен Тенев става обяснимо защо не играхме нищо. Винаги съм изисквал от моите футболисти да демонстрират качествена игра. Победата винаги е приоритет, но не желая да я постигаме със селски прийоми. В процес сме на изграждане като тим и ако сега не усвояваме това което трябва, после няма как да очакваме да имаме качествен отбор“, анализира Цветков. Той е доволен от старанието на възпитаниците си, но само толкова. Момчетата показаха желание, борба, тичане, но липсваше футбол, поясни наставникът пред "Спортал". Той изрази разочарование и от съперника.

"Нефтохимик бе най-слабият отбор с който сме играли от началото на първенството. Може в предишните си срещи да са се представили по-добре, но в Плевен не показаха нищо. Щом овладееха топката веднага я изритваха към Борисов, който ни вкара и трите гола. За хеттрика му помогна Жулиен Бенков. Младият ни футболист беше неориентиран. Това е обяснимо, защото за първи път игра на този пост. Споменатият гаф и другите трима отсъстващи ме принудиха да поставя Бенков на тази позиция. Ако знаех, че ще стане така през седмицата щях да го подготвя за защитник и съм сигурен, че щеше да спре голмайстора на съперника“, уточни Бойко Цветков.