Гордостта на червенобрежката шахматна школа продължава да жъне успехи

Малката Патрицие Наиманова с поредна титла

Гордостта на червенобрежката шахматна школа – малката Патрицие Наиманова продължава да жъне успехи и да носи шампионски титли в актива на Шахматен клуб "Михаил Тал" от Червен бряг. Поредната от серията победи бе титлата от ХХХХ шахматен турнир за деца "Морско конче", провел се в курорта "Златни пясъци" от 21 до 27 август. Там нашата 10-годишна шахматистка се състезава в обща група момичета до 8 и 10 годишни. Тя изигра 7 кръга и завърши с резултат 5.5 точки и само е една загуба. С блестящото си представяне, силна игра и безкомпромисна конкуренция състезателката на ШК "Михаил Тал" за пореден път завоюва първо място и грабна купата и златия медал.

Организатори на турнира бяха ШК "Георги Даскалов”, БФШ, Туристическа агенция "Елей" и Община Варна и в него се включиха деца на възраст до 8, 10, 12, 14 и 16 години.

В събота, на 29 август Патрицие се изправи пред поредното предизвикателство на черно-белите полета – Шахматният турнир в Плевен, когато хотел "Балкан" бе домакин на първия открит шахматен турнир, организиран от ПП "Нова зора" – Плевен и Шахматен клуб „Ан Пасан„. Името на червенобрежката състезателка отново бе сред победителите. Тя получи грамота и парична награда във възрастовата група до 10 години.

В момента три отбора шахматисти от Клуб "Михаил Тал" защитават спортната слава на Червен бряг в КК "Златни пясъци" на провеждащото се Държавно отборно първенство за юноши и девойки. Единият отбор е от юношите ни до 12 години, а другите два са девойки до 12 и до 16 години. Състезанието ще продължи до 4 септември, като надеждите за медали и грамоти отново са напълно основателни, с оглед на добрата подготовка на нашите представители и участието на Патрицие, включена в отбора ни до 12 години.