Ето ги кандидатите за кметове на БСП в Плевенско

До края на следващата седмица ще бъдат готови и листите за общински съветници

Плевенският народен представител Васил Антонов от "Коалиция БСП Лява България" Васил Антонов представи "червените" кандидати за кметове. Антонов сподели, че чрез своите кандидати БСП залага на доказани професионалисти с висок обществен авторитет

В Белене залагаt на настоящия кмет на дунавската община Момчил Спасов, а кандидат за Гулянци отново е сегашният градоначалник Лъчезар Яков. В Долна Митрополия изборът е паднал върху Александър Печеняков, който има зад гърба си два кметски мандата, в Долни Дъбник подкрепata e za кандидата на БЗНС и настоящ кмет Борислав Станимиров. В община Искър партията отново гласува доверие на Валентин Йорданов, който има зад гърба си четири успешни кметски мандата.. В Кнежа в надпреварата влиза Бисерка Младжова – главен счетоводител на Института по царевицата, а в Левски за кметското място отново ще се бори Любка Александрова, която е начело на общината в момента. Столетницата отново залага на настоящият градоначалник на Никопол Емил Бебенов.

В областния център – Плевен – кандидат е бизнесменът Антон Георгиев, в Пордим – действащият кмет Илиян Александров и в Червен бряг – председателят на областната организация на БСП – Плевен и общински лидер на БСП – Червен бряг Мирослав Михайлов.

Васил Антонов и всички кандидати за кметове на БСП се обединиха около призива за честна и коректна предизборна кампания. Ще водим етична, икономична кампания, с възможност за максимален брой избрани наши кметове, изтъкна Васил Антонов. Той подчерта, че основната ни цел е на първи тур да имаме повече избрани кметове, като залагаме на кандидатите си в Белене, Левски, Искър и Гулянци.

БСП ще търси широка подкрепа за своите кандидати, достигнали до втори тур, категоричен е Васил Антонов. На пресконференцията стана ясно, че до края на следващата седмица ще бъдат готови и листите за общински съветници.