Красен Кралев пожела успех на Невяна Владинова и останалите грации

Националният отбор по художествена гимнастика е готов за Световното в Щутгарт

"Готови сме, уверени сме, подготвени сме. И с Бога напред“. Това каза президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, която заедно с момичетата от националния отбор - индивидуално Невяна Владинова, Мария Матеева и Сара Стайкова, старши треньорът на отбора Ефросина Ангелова и личните им треньорки Бранимира Маркова, Мирослава Батаклиева и Петя Монева се срещнаха с министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Той ги прие в кабинета си и по традиция, както преди всяко важно състезание им пожела успех на предстоящото Световно първенство в Щутгарт. Невяна, която е родом от Плевен, и Мария ще играят по 4 съчетания, а Сара - бухалки и лента.

"Вярвам във вас, сигурен съм, че ще се справите блестящо. Само искам да сте спокойни, да съхраните положителните емоции и въодушевлението, което излъчвате и съм уверен, че ще постигнете успех, за радост на цяла България. Защото знаете, че вие, заедно с бокса, борбата, стрелбата, леката атлетика, волейбола и кану-каяка давате самочувствие на нацията ни“, каза министърът.

Грациите благодариха на Кралев за възможността да проведат тренировъчен лагер на „Спортпалас“ във Варна и обещаха, че ще направят всичко възможно, за да спечелят две олимпийски квоти на планетарния форум в Германия.

Невяна Владинова е родена в град Плевен през 1994г. Там започва да тренира художествена гимнастика на 6 г. в клуб Елегант. На 11г. се премества да живее и тренира в КХГ Левски София под ръководството на Нешка Робева. Настоящ треньор – Бранимира Маркова. Невяна е спечелила медали и призове от множество републикански и международни състезания . Плевенчанката е част от националния отбор на България от 2013г,  участвала на световни и европейски първенства, световни купи , Гран при турнири. Главната цел пред нея е участие на Олимпиадата в Рио де Женейро през лятото на 2016-та година