Обвинен в сводничество плевенчанин влиза зад решетките

Атхан Алиев отказа да плати гаранция, нямал пари

Обвиненият в сводничество Атхан Алиев от еротик клуб "Морски ангели“ отново влиза зад решетките, съобщи flagman.bg. Той беше пуснат на свобода от Районния съд в Несебър преди седмица срещу парична гаранция от 30 хиляди лева, но обжалва, защото гаранцията му се стори голяма. След него и прокуратурата внесе протест. Дори поиска по-строга мярка - "задържане под стража". В крайна сметка състав на Бургаския окръжен съд, председателстван от Георги Пепеляшев прие доводите на обвинението и прати Алиев в ареста. Белезниците му бяха закопчани още в съдебна зала.

Атхан Алиев бе задържан с още двама мъже при спецакция на 26-ти август в еротик клуб „Морски ангели“. Според обвинението те обещавали на млади жени да работят като танцьорки. В последствие на някои от тях е било предлагано да извършват сексуални услуги срещу заплащане. Твърдата им тарифа била 150 лева на час, а клиентите им били само чужденци. За тартор групата прокуратурата сочи именно Атхан Алиев от Плевен.

В съдебна зала той обясни, че работел като управител в нощно заведение в Слънчев бряг, работата му била напълно законна и не можел да се познае от прочетеното в обвинение. Бил натопен от прокурори и полицаи.

Атхан поиска домашен арест, за да може да се прибере в дома си в Плевен, тъй като тук сезонът вече е приключил. Дори след акцията са затворили дискотеката по негова инициатива.

За сумата от 30 хиляди лева каза, че не е по възможностите му. "Карам 14-годишен мерцедес, който от 2 месеца е на паркинг, защото нямам пари за ремонта му. Откъде да намеря 30 хиляди лева?“, оплака се обвиняемият.

В съдебната зала адвокатът му Красимир Кацарски каза, че Атхан от 5 години работи в Слънчев бряг и е добре познат в района. Нямал намерение да избяга, както твърдят от прокуратурата. По-голяма част от полицаите в Несебър го познавали лично. Знаели къде живее, къде работи, с какви коли се движи и защо автомобилът му е развален. Те често извършвали проверка в дискотеката му, която по негови думи била изрядна. Това се случило и няколко дни преди акцията. По думите му клиентът му е изкупителна жертва.

"Никога не съм позволявал дори непълнолетни да работят при мен, да се продават наркотици или каквато и да била престъпна дейност. Много пъти съм уволнявал служители поради тази причина. Искам домашен арест, просто да се прибера вкъщи в Плевен“, каза още Алиев, но не успя да трогне строгия магистрат Георги Пепеляшев.