Партизан победи Павликени навръх Червенобрежки панаир 2015

Срещата от 4-ия кръг на шампионата в Северозападната В група бе изтеглена с ден по-рано

Тимът на Партизан (Червен бряг) спечели домакинството си на ОФК Павликени с 2:1. Срещата от 4-ия кръг на шампионата в Северозападната В група бе изтеглена с ден по-рано, тъй като попадна в официалната програма на Червенобрежки панаир 2015, провеждащ се от 4-ти до 6-ти септември.

Футболистите на Велислав Иванов започнаха по-добре срещата и реализираха попадение още при първата си по-опасна атака. В 9-та минута Десислав Русев бе изведен зад защитата на Павликени, финтира вратаря, след което се справи и с бранител на гостите и реализира в опразнената врата за 1:0, пише клубният сайт на червенобржани. Голът вдъхнови играчите на Партизан, които увеличиха оборотите и атаките пред вратата на Павликени зачестиха. На няколко пъти Десислав Русев се откъсна от защитниците на гостите, но не успя да преодолее вратаря. Съставът на Павликени бе близо до изравняването в средата на първата част, когато вратарят Красимир Димитров не успя да изрита добре топката напред и я подаде на Чирпанов. Последният се забави с удара и позволи на Тодоров да избие в корнер. Десет минути преди края на първото полувреме, Русев напредна по левия фланг на атаката и центрира прецизно в наказателното поле, където Петьо Славчев надскочи бранител на Павликени и стреля с глава, но топката премина покрай гредата.

Още в първата минута на втората част, играчите на Партизан получиха право да изпълнят наказателен удар, след като Цветан Петров бе повален в наказателното поле на Павликени. Потърпевшият сам изпълни дузпата и реализира за 2:0. В следващата атака, Русев подаде към Момчил Стоянов, който стреля към вратата на Павликени, а Цветан Петров отклони топката в гредата. В последвалото разбъркване Петров стреля от близка дистанция, но защитник на гостите изби от голлинията. В 80-та минута на мача Петров бе спънат в наказателното поле на Павликени и отново спечели наказателен удар за тима си. Този път капитанът не успя да преодолее вратарят и резултатът остана непроменен. Гостите стигнаха до гол при едно от редките си влизания в половината на Партизан. В самия край на мача, Тодор Чирпанов стреля от воле и вкара красив гол, с който оформи крайния резултат в мача.

Следващата неделя Партизан гостува в Трявна, а няколко дни по-рано, в сряда (09.09), посреща отбора на Гигант (Белене) в мач междуобластния етап на турнира за купата на Аматьорската футболна лига.