Плевенчани гледат 12 продукции на Кралската опера през сезон 2015/16 (Видео)

6 оперни и 6 балетни постановки ще могат да видят зрителите на Кино Арена

Кралската опера в Лондон обяви 12-те оперни и балетни постановки, които ще бъдат показани в над 2000 киносалона в повече от 60 страни като част от новия кино сезон 2015/16. Зрителите на Кино Арена в Плевен също ще станат част от най-амбициозния сезон до момента на Кралската опера.

Оперните заглавия включват новата продукция на "Борис Годунов" на Мусоргски, "Лучия ди Ламермур" на Доницети и най-популярната двойка произведения в историята на операта - "Селска чест" на Маскани и "Палячи" на Леонкавало. Зрителите ще могат да видят и любимите си постановки на Кралската опера - "Травиата" на Верди и "Сватбата на Фигаро" на Моцарт. На екрана ще изгрее и кавалкада от оперни звезди, сред които Джойс ДиДонато, Брин Тервел (който ще дебютира в ролята на Борис Годунов), Диана Дамрау, Виторио Григоло и Ервин Шрот.

Кралският балет ще представи световните премиери на двете си нови балетни постановки: Първия самостоятелен балет на Лиам Скарлет "Франкенщайн" и продуцирания от Карлос Акоста "Кармен", който ще бъде включен в компилация от по-къси балетни произведения. Същевременно ще можете да видите и утвърдени и обичани продукции на Кралския балет като "Ромео и Жулиета" на Кенет Макмилън и "Лешникотрошачката" на Питър Райт.

Прожекциите започват в края на октомври.