Проф. Димитър Стойков се срещна с жителите на Ясен на общоселско събрание

Община Плевен реализира изцяло ремонта на здравната служба в селото

Кметът на Плевен проф. Димитър Стойков представи тази вечер пред жителите на село Ясен инвестициите за населеното място през последните 4 години. С готовност да отговарят на въпросите на хората бяха и народният представител Владислав Николов, председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Мартин Митев, както и общинските съветници Даниела Гонкова, Владислав Монов, Диана Данова и Станислав Петков.

Кметът на Плевен проф. Димитър Стойков посочи, че в село Ясен са направени значителни инвестиции в сферата на образованието. Дофинансиране на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” е правено през 2013, 2014 и 2015 година като средствата възлизат общо на 24 000 лева. През 2013 година е извършен и спешен ремонт на покривната конструкция за 5000 лева. ”Въведена система за видеонаблюдение, направени са 3 компютърни клуба, игротека за учениците в началното образование, а МОН предостави и нов училищен автобус, който вече се използва”, припомни проф. Стойков. Той допълни, че миналата година е направен освежителен ремонт на местната детска градина, а тази година е обновена и материалната й база. През последните 4 години детска ясла „Усмивка” е получила над 15 000 лева по линия на местна отговорност.

Проф. Стойков посочи, че за асфалтиране на улиците в Ясен вече са реализирани 10 000 лева целеви средства. 1 млн. и 600 лева са вложени в укрепването и ремонта на мостовете на Ясен. "Не допуснахме да оставим жителите на Ясен да пътуват до Плевен през Дисевица и Опанец.”, каза кметът на Плевен.

Кметът на община Плевен посочи още, че Община Плевен реализира изцяло ремонта на здравната служба в селото, който възлиза на 115 000 лева и на 15 сепетември ще може да се внася оборудването и тя ще бъде открита.

"Ако не бяха спрели парите по околна среда миналата година вероятно вече щяхме да сме започнали изграждането на канализация в село Ясен. При второто правителство на господин Борисов средствата отново са деблокирани и ние поставихме въпроса нашият проект да бъде един от първите одобрени. Имаме уверението от министър Ивелина Василева, че проектът за водния цикъл ще бъде един от първите проекти, които ще тръгнат през 2016 година”, каза още кметът на Плевен проф. Димитър Стойков.

На срещата специално внимание бе отделено и на възможността за включване в Националната кампания за енергийна ефективност. В Ясен има 7 блока, които отговарят на изискванията и хората проявиха интерес към това. Нела Пеева от Община Плевен представи накратко условията за кандидатстване по програмата и се ангажира заедно с екипа от Община Плевен, назначен да съдейства на гражданите по Националната програма да проведе специална среща със собствениците на апартаменти в Ясен, за да се отговори на всички въпроси и да се съдейства максимално бързо и ефективно на заинтересованите.