Над 500 кг марихуана откриха в село Градище!

Задържан е 54-годишен от Павликени

На 4 септември полицаи от РУ–Левски извършили проверка в необитаван дом и прилежащото към него дворно място в с. Градище. Там те намерили засадени и отгледани растения от рода на конопа, които при направения полеви наркотест реагират на марихуана. Общото тегло на зелената тревиста маса е около 515 кг. Уведомен е прокурор от РП – Левски и по негово разпореждане зелената наркорастителност е унищожена.

При последвалото претърсване и изземване в съседния имот в селото, собственост на 72-годишна жена, в стопанската сграда са открити 2,286 кг суха зелена тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагира на марихуана. Открит е и газов пистолет, неустановен калибър, без сериен номер и различен брой и калибър боеприпаси. От жената е снето писмено обяснение и е освободена. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354В, ал.1 от НК.

В процеса на работа по случая е установено, че и двете количества марихуана са собственост на 54-годишен мъж от Павликени, който е задържан за срок до 24 часа в РУ - Левски. Повдигнато му е обвинение по чл. 354В, ал.1 и чл. 354А, ал.3 във вр. с ал.1 от НК и впоследствие освободен. Работа по случая продължава разследващ полицай.