Община Червен бряг спечели проект на стойност 499 774 лв.

Проектът ще е в помощ на хората в неравностойно положение

Община Червен бряг спечели нов проект на стойност 499 774 лв. по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020”. Проектът „Достоен и независим живот в общността” ще бъде финансиран по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна помощ BG 05M9OP001-2.002 „Независим живот”. Toва информират от местната администрация.

Проектът предвижда да бъдат обхванати 192 лица от целевите групи - хора с увреждания и техните семейства и хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване, както и лицата, които ползват услуги по процедура "Нови алтернативи" (за територията на община Червен бряг това са общо 102 потребители).

След приключване на дейностите по тази процедура, хората ще бъдат включени в дейностите по настоящата, след извършване на нова индивидуална оценка на потребностите. Новият проект е синхронизиран с Визията на Община Червен бряг за социалните услуги, а именно, че това са дейности, които подпомагат и разширяват възможностите на хората от целевите групи да развиват своята независимост и да водят самостоятелен начин на живот и да упражняват правата си.