Иззеха тютюн и цигари без бандерол при акции в Буковлък и Асеновци

Уведомени са прокурори

На 7 септември за периода от 09:15 до 10:00 часа е извършена проверка по сигнал по линия "Акцизни стоки" от служители на сектори "Противодействие на икономическата престъпност", „Пътна полиция“, „Охрана на обществения ред и териториална полиция“, Първо и Второ РУ – Плевен в частен дом, находящ се в село Буковлък, обитаван от 31 годишна жена и семейството й.

При извършената проверка в къщата са намерени 86 броя кутии цигари без бандерол. Акцизните стоки са предадени с протокол за доброволно предаване от лицето. По случая е уведомен дежурен прокурор в РП – Плевен и е образувано бързо производство срещу жената за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК. Работата по случая продължава разследващ полицай.

В същия ден при провеждане на специализирана полицейска операция от служители на РУ – Левски по линия "Разпространение на акцизни стоки" е започнато бързо производство за престъпление по чл.234 от НК срещу 63 годишна жена от с. Асеновци, затова че на 7 септември при претърсване в дома й са намерени 1005 бр. къса цигари и 4,5 кг. суха жълто-кафява тревиста маса с мирис на тютюн, без акцизен бандерол. Акцизните стоки са иззети, уведомен е прокурор от РП – Левски, работата продължава разследващ полицай.