Плевен ще отбележи Европейската седмица на спорта - вижте програмата

Колопоход, демонстрации и още много прояви очакват плевенчани

Както вече писахме, Плевен ще се включи в Европейската седмица на спорта. Събитието е нова инициатива на Европейската комисия, с която се насърчават спортът и физическата активност в цяла Европа. Събитието в България ще се проведе от 14 до 20 септември 2015 г. под егидата на Министерството на спорта.

Редица кметове на общини откликнаха на призива на Министерство на младежта и спорта за популяризиране на Седмицата на спорта, чрез провеждане на дейности по места.

Програмата за отбелязване на Европейска седмица на спорта в Община Плевен ще се състои на 16 септември:

- Колопоход от Община Плевен по велоалея, през парк „Кайлъка” до вила „Орбита”. Начало: 10.00 часа пред общината.

- Туристически поход в парк „Кайлъка” – от началото на парка до хотел „Кайлъка”. Начало 10.00 часа на спирка „Моста”.

- Демонстрации по различни видове спорт в зала „Спартак” – карате, таекуон-до, бокс, тенис на маса, акробатика, художествена гимнастика, скокове на батут, скално катерене на изкуствена стена и свободен достъп до всички зали. Начало 10.00 часа в зала „Спартак”.

- Демонстрации на изтъкнати лекоатлети, медалисти от международни първенства и свободен достъп в закрита лекоатлетическа зала. Начало 10.00 часа в лекоатлетическата зала.

- Демонстрации и предоставяне на свободен достъп на тенис кортовете в парк ”Кайлъка” и комплекс „Копитото”. Начало 10.00 часа на тенис кортовете „Кайлъка” и „Копитото”.

- Състезание по плуване за различни възрастови групи и свободен достъп на желаещи да участват. Начало 12.00 часа при закрит плувен басейн до СОУ ”Иван Вазов”.