ФК Гунди с победа в първи за България демонстративен мач по плажен футбол за девойки

"Организацията бе на много високо ниво", сподели Сотир Пецанов

За пръв път в България се проведе демонстративна среща по плажен футбол между девойки, a в нея участие взеха и плевенчанки! Преди финала на държавното първенство по плажен футбол за мъже, провел се на 5 септември, П. Шишманова - председател на комисията по женски футбол и В. Крачанов - член на комисията по плажен футбол, организираха тази първа среща между отборите на Спартак (Варна) и ФК Гунди (Плевен).

"Бяхме поканени от футболния съюз, тъй като се класирахме втори на Републиканското. Идеята е от догодина да се въведе първенство по плажен футбол и за девойки. Резултатът бе 2:2 до първото полувреме, а крайният завърши 4:2 в наша полза. След това всички изпълниха и по една дузпа - равносметката бе 2:0 за нашите момичета. Много сме доволни, въпреки тежкото пътуване, което направихме, защото пътувахме през нощта. Момичетата бяха уморени и много пропуски направиха, но стана хубав мач, а организацията бе на много високо ниво", сподели за Plevenutre.bg Сотир Пецанов, треньор на ФК Гунди.

Головете за плевенския тим отбелязаха Наталия Баракова /две попадения/, Анна Петкова и Пламена Рачева /с блестящо изпълнен пряк свободен удар/.

Момичетата със задоволство са приели предизвикателството за демонстративен плажен футбол и са повече от удовлетворени от постигнатия успех.