Драма в Славяново! Вихър отстрани Ювентус след дузпи

Вихърци очакват победителя от Левски 2007 (Левски) и Партизан (Червен бряг)

Вихър (Славяново) продължава напред в турнира за купата на Аматьорската футболна лига след като успя да отстрани тима на Ювентус (Малчика) – 4:3 след изпълнения на дузпи. Двубоят в Славяново предложи истинска драма, като в редовното време резултатът бе 1:1.

Първата част бе за гостите. Селекцията на Радослав Йорданов бе по-добрият състав и логично се оттегли на почивка с предимство – 1:0. Попадението реализира Мирослав Михайлов в 15-ата минута. Юве можеше да реши мача до 45-ата минута, ако не беше отличната игра на вратаря на домакините Светлин Линев, пише 365football.bg.

През второто полувреме ролите се размениха. Вихърци взеха инициативата и достигнаха до равенството след гол от дузпа на Милен Тодоров. Въпреки това гостите също трябва да съжаляват, тъй като три пъти чрез Николай Генов, Костадин Генков и Ивайло Дюлгеров се озоваха очи в очи с Линев, но така и не го преодоляха.

При дузпите по-точни бяха домакините. Иван Иванов, Милен Тодоров и Христо Христов реализираха, а Михаил Бъчев и Светлин Златарев не успяха. За Ювентус безпогрешни от "бялата“ точка бяха Генков и Валентин Антонов. Генов обаче уцели гредата, а вратарят на Вихър спаси ударите на Кинчев и Дюлгеров.

Така славяновският тим се класира за следващата фаза на надпреварата, където ще премери сили с победителя от мача между Левски 2007 (Левски) и Партизан (Червен бряг) - срещата ще се играе на 16 септември. Червенобрежани се класираха за тази фаза след успех над Гигант (Белене) с 5:1.

Своеобразният финал на Плевенска област е насрочен за 30 септември. Победителят ще представлява региона в междуобластния етап на турнира.