Обсъждат развитието на Северозапада

Областният управител на Плевен също взе участие в заседанието

Враца е домакин на двудневен форум на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район. Заседанието започна вчера /9 септември/ и бе председателствано от областния управител на област Враца Малина Николова, съобщава news.vratza.com.

На форума взеха участие представители на министерства, областните управители на Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, на „Национален център за териториално развитие” ЕАД, Фондация за реформа в местното самоуправление, както и представители на академичните среди.

В дневния ред на форума са заложени представянето и обсъждането на проект на Целенасочената инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа, пограничните, планинските и полупланинските слабо развити райони. Ще бъде представен и обсъден проект на Стратегията за децентрализация на държавното управление за периода 2016 - 2025 г., както и ще бъде направен преглед на нормативната уредба, касаеща задълженията на областния управител, ще се гласува и становището на членовете на Съвета.