Няма да има фабрика на "Армани" в Плевен

Италиански компании само ще увеличат шивашкото производство в България, уточниха от ИАНМСП

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП) излезе с уточняваща информация относно новината за намеренията на световния моден гигант "Армани“ да строи собствена фабрика в района на Плевен.

"Относно излязлата информация се опровергават някои неточности. Потвърждава се увеличаването на сътрудничеството между важни италиански компании не с директни инвестиции, а с актуални български партньори. По-специално, които работят в района на Плевен", гласи прессъобщението, публикувано на сайта на агенцията.

Става дума за плевенската фирма "Димитров", която е основен партньор на две от най-реномираните модни марки в света "Хуго Бос" и "Джорджо Армани" и произвежда техни стоки. Двата гигантски бранда, оценени съответно на 15 млрд. и 6 млрд. евро, имат ангажимент към българския партньор, като му предоставят най-модерните технологии в областта на шиенето, обучават мениджъри и специалисти и го подкрепят в други начинания извън договорните отношения.

Очаква се разрастването на взаимоотношенията с "Армани" да са свързани с новия производствено-административен комплекс "Десизо Монни" на модния властелин Магдален Димитров, чиято първа копка бе направена в края на май.